Rólunk

Napfény Otthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány a médiában

Hír TV Célpont műsora 2013. január 11.

(7:20 - 11:06)

megnezem

Rólunk mondták

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

Közel két évvel ezelőtt  bizonytalanul és ismeretlenül, keresve az édesanyám részére az otthoni elhelyezést, fordultam Önökhöz. Mára azonban megszűnt belőlem minden bizonytalanság.

Mert az egészségügyben a jó dolgoknak ilyen harmóniáját csak nagyon ritkán éltem át. Az orvosi ellátás igen magas szintű, korrekt, naprakész szakmaisága, a nővérek közösségi szelleme, összetartozása, szeretete, humora, hozzáértése és odaadása - csak címszavakat sorolok fel. De bármilyen hosszúra nyújtanám is ezt a felsorolást, azt nem adhatja vissza, ami olyan jellegzetesen “napfényotthonos” – mert ebben valami sokkal több van. Ebben benne van a hitelesség. Hitelesség alatt pedig nem valami valóságtól elrugaszkodott  tökéletességet értek - hanem jól megharcolt harcokat és értelmesen megélt mindennapokat. Éltem át itt is konfliktusokat – de láttam konfliktusokat  rendezni tudó, felelős vezetőket. Láttam, hogy itt is kényszerülnek kompromisszumokra, de láttam az érdemi dolgokban megtartott következetességet. Láttam a nővéreket fáradtnak vagy elégedetlennek, de láttam őket késő éjszaka és korán reggel is hűségesen a betegágyak mellett állni. Néha felvetődtek nehéz etikai kérdések, de megfogalmazódnak nagyon egyértelmű és követhető állásfoglalások.

Egy-egy váratlan pillanatban pedig bizonyságát nyerhettem annak, hogy valósággal “itt van Isten köztük”, itt van a Napfény Otthonban, a doktornő és nővérek szívében.

 

Köszönöm!   Dr. B. R.

 

Köszönetnyilvánítás